10 Kihagyhatatlan Indok, Amiért Érdemes Minden Nap Gyömbért Fogyasztanunk

-

Számos alkalommal hallhattuk életünk során, hogy milyen sok mindenre jó a gyömbér egyfajta adu ász ha az immunrendszerünkről van szó. Természetes antibiotikum, amit a megfázástól kezdve egészen az emésztő szervrendszerünk betegségéig mindenre lehet alkalmazni. De vajon tényleg ennyi mindenre jó? És ha igen, hogyan fogyassza az aki nem szereti az ízét? Azért valljuk be, a magyar konyha nem alap eleme a gyömbér, leginkább a mediterrán vagy a keleti ételekben található meg.

Összegyűjtöttünk 10 okot és lehetőséget, amiért mégis érdemes ezt a „superfood”-ot a mindennapjainkba csempészni.

Kezdjük A Napot Egy Élénkítő Gyömbér Teával!

Kép Forrása:unsplash.com

Ha szeretnél reggelente kávé nélkül ébredni, érdemes egy jó gyömbér teáéval kezdeni a napot. Energizáló hatása tovább tart, mint a kávénak, főleg, ha egy erősebb teafűvel kevered. Influenza és megfázásos szezonban kifejezetten már megelőző jelleggel fogyasztva kimutatottan immunrendszer erősítő hatással bír.

Egy jó tipp: A gyömbér intenzív ízét jól kiegészíti a citromos, vagy enyhe zöld tea. Ha erősebb gyömbér ízt szeretnénk elérni, érdemes reszelve a teába dobni. Egy kis mézzel megbolondítva, szervezeted hálás lesz érte.

Népszerű Cikkek

Kategóriák