A tükör nem a hálószobába való!

0

Hirdetés

A legtöbb nő, talán, a lakás minden zugában elhelyezne egy tükröt, a szakértők véleménye szerint azonban, egy helyiséget mindenképp érdemes kihagyni, mégpedig a hálószobát. Egyre többen küzdenek alvászavarokkal, és a nyugodt alvás elérése érdekében, szakértőkhöz fordulnak.

Egy Feng Shui szakértő elmondta egy matracok gyártásával foglalkozó vállalatnak, milyen szempontok szerint érdemes berendezni a hálószobát úgy, hogy az ott alvás igazán pihentető legyen.

Priya Sher nem zárja ki teljesen a tükrök elhelyezését a hálószobában, de elmondása szerint a nagyméretűeket mindenképp érdemes elkerülni, továbbá, amennyiben úgy döntünk, hogy mégis szeretnénk egy kisebb tükröt elhelyezni az alvásra kijelölt helyiségben, akkor semmiképp sem az ablakok közelében helyezzük el azokat. Ennek oka, hogy a tükör visszaveri a fényt és olyan energiákat aktivál a szobában, amelyek megnehezítik a pihenést.

Priya Sher véleménye szerint a különböző technológiai eszközöknek sincs keresnivalója a hálószobában, ugyanis a tükröződő felszínük hasonlóképpen hatnak a szoba energiájára.

Ami a fényeket illeti, nos a Feng Shui szakértője szerint, a szoba megvilágításának legjobb eszköze az éjjeli lámpa, amely melegséget és nyugalmat sugároz, ezzel is hozzájárulva a nyugodt elalváshoz.

A fények és tükrök mellett, a minőségi alvásban, nem kevésbé játszik szerepet az ágy elhelyezkedése. A szakértők elmondása szerint az ágyat az ajtótól érdemes minél messzibbre elhelyezni, amennyiben hatalmas a hálószoba, semmi akadálya annak, hogy az ágyat akár középre helyezzük. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy elegendő szabad helyet szükséges biztosítani az ágy mindkét oldalán.


Hirdetés


Hirdetés