Mit látsz a képen? A döntésed sokat elárul a személyiségedről. Ismerd meg magad jobban!

0

Hirdetés

Azt, hogy valójában mit lát az ember egy képen, a személyiségének jellemzői határozzák meg. Az optikai csalódásokon alapozott személyiségtesztek megmutatják, mi jár a fejedben, hogyan érzékeled a mostani élethelyzeted egyes aspektusait, továbbá felfedik személyiséged rejtett vonásait.  

Fontos, hogy a valósághoz legközelebb álló eredmény érdekében azonnal, gondolkodás nélküli választ adjunk. Intuitív módon az ember legtöbbször helyesen válaszol, hiszen ez a válasz egyenesen a szívéből vagy talán az agyából ered. Egyetlen egy kép meglátása arra kényszeríti az agyat, hogy többmillió bit információt dolgozzon fel. Az agy egy gyors döntésre kényszerül, ezért a hihetetlen mennyiségű információ alapján kiválasztja a számára legoptimálisabbnak tűnő dolgot és arra irányítja a figyelmünket. Miután észrevettük az első képet, néhány vagy akár szinte 1-2 másodperc elteltével további képekre leszünk figyelmesek, fontos, hogy azt jelöljük meg, amely először ugrott a szemünk elé.

Az alábbi kép egy olyan személyiségteszt, amely segít abban, hogy jobban megérthesd önmagadat.

Most pedig nézz a képre! Mit vettél észre először?

Krokodil

Kifejezetten gyakorlatias ember vagy, és nem szeretsz kockáztatni, nehezen lépsz ki a komfortzónádból. Óvatos vagy és mindig a lábad elé nézel, bárhová is tart az utad. Természetednél fogva néha kissé hanyag tudsz lenni, az összképet látod, és nem veszed figyelembe a részleteket. Hajlamos vagy az élet negatív aspektusaira fókuszálni. Egyébként az emberek nagy része a krokodilt pillantja meg előszőr és ez talán azzal magyarázható, hogy az őseink állandó túlélési stratégiák bevetésére kényszerültek, így mi is veszélyekre való fokozott figyelemmel kapcsolatos géneket örököljük.

Az esetek döntő többségében már nem kell a veszélyes oroszlánok támadásától tartanunk, ezért próbálj kicsit lazítani, nyújtson élvezetet az önmagaddal és a körülötted lévőkkel eltöltött idő.

Csónakot

Amennyiben egy csónakot vettél észre először, ez azt jelenti, hogy kifinomult az érzéked a részletek iránt. Kreatív vagy és pozitívan látod a világot. Szinte bármilyen problémára gyors és egyedi megoldást találsz. Hajlamos vagy túlságosan elmélyülni és elveszni a részletekben, ezért elveszíted az összképet. A részletek mellett ne feledkezz meg egy-egy projekt teljes egészéről, hiszen hiába lesz tökéletes egy részlet, ha a többi viszont hiányzik.


Hirdetés


Hirdetés