Ragyogó hírnév, ragyogó fogsor nélkül. A nő, aki levetette fogsorát az egész világ szeme láttára

0

Hirdetés

Alicia, egy New York-i anyuka, aki a terhesség alatti fogszuvasodás következtében elvesztette fogait, megszüntette a fogsor körüli előítéleteket. A 36 éves nő a „milyen szexi módon nézünk ki, milyen gyönyörűek vagyunk, protézissel vagy anélkül” mondattal biztatta követőit, hogy mutassák meg igazi arcukat.Az eredeti videót több mint 15 millióan látták és Alicia, vagy ahogyan az Instagram nevén ismert, Princess Glitterhead, rengeteg támogatást kapott, amiért bátran beszélt a veszteségéről.

A videóban a lány először fogak és smink nélkül jelenik meg, ezt követően bemutatta, hogyan reinkarnálódig. Alicia professzionális sminkbe, valamint a tökéletes műfogsorába bújt és videó a végén egy fantasztikusan kinéző hölgyet láthattuk.

Alicia 4 csodás gyermek boldog anyukája, e boldogság azonban egy kis veszteséggel is járt, pontosabban harminckétszeres veszteséggel, ugyanis a negyedik terhesség következtében szinte fogak nélkül maradt. Gyakori probléma ez a kismamák körében, mivel a hormonális változások miatt szinte a nők 60-70%-a fogínygyulladásban szenved, továbbá a foglyukak kialakulásának kockázata is nagyobb.

Alicia a 15 évvel ezelőtti terhességére emlékezett vissza és elismeri, hogy táplálkozási szokásai nem voltak megfelelőek, egészségtelen ételeket fogyasztott, aminek következtében gyermeke nem kapott elegendő kalciumot, amit viszont elsősorban anyja fogaiból nyerhetett. Ezenkívül Alicia genetikailag hajlamos volt a kalciumvesztésre, ami szomorú eredményhez vezetett: fogai belülről törékenyek lettek, és hirtelen, egyenként kezdtek kihullni. A nő mindössze 21 éves volt, amikor az első terhessége alatt a fogai romlani kezdtek és egy hét leforgása alatt kitörött két szemfoga.

„Csak most mentem férjhez, csak most született meg az első gyermekünk. Ez az ember tökéletes fogakkal vett el feleségül… a következő évben meg már a hiányzik két fogam.”

Nagyon kellemetlenül érezte magát, de fogak nélkül folytatta életet. Bár gyerekkorában, fogsorára vonatkozóan semmiféle panasszal nem kellett szembe néznie, egy gyerekkorban elszenvedett trauma miatt viszont, felnőttként már messziről elkerülte a fogorvost. A további várandóság alatt a helyzet csak romlott és pont itt volt már az ideje a teljes restaurálásnak. 34 éves korában úgy döntött, teljes műfogsort szeretne. Tudta, hogy nem lesz egyszerű menet, ráadásul a gyönyörű mosoly 17 000 dollárjába, csaknem 5 millió forintba került, de az eredmény magáért beszél. Alicia végre büszkén néz tükörbe és videóival az előítélkezés ellen küzd.

Ez volt életem legfélelmetesebb döntése, de tudtam, hogy egyben a valaha hozott legjobb döntésem is….

A közösségi oldalakon többen olyan megjegyzéseket tettek, mint „ez egyáltalán törvényes?”, igazi boszorkányság”, de a negatív hozzászólások nem ijesztik meg Aliciát, mert elsősorban önmagáért tette, amit tett. Egy későbbi videóban, amelynek nézettsége elérte a két millió főt, választ adott a durva megjegyzésekre is: „Amikor túljutottam ezen a nehéz időszakon, megígértem magamnak, hogy ezentúl, nem lesz olyan ember, aki olyat mondana, amitől rosszul érezném magam.”


Hirdetés


Hirdetés