Kutya vagy férj? Szerinted a nő melyiket választotta?

0

Hirdetés

Mi a boldogság? Liz Haslam számára a boldogság a rászoruló kutyák segítéséről szól, akik cserébe hálát és szeretetet adnak neki. Ez a szeretet és ez a kapocs bizonyos esetekben erősebb lehet a kutyákkal, mint a házastárssal szemben. Legalábbis Liz története ezt tanúsítja

Liz az Expressnek adott interjúban elmesélte, hogy ő és férje, Mike szerelmi története még a középiskolában kezdődött, a lány mindössze 16 éves volt, amikor szerelembe estek. Nem sokkal az iskola befejeztével, a komoly kapcsolatból házasság született és ezt követte egy gyermek születése, valamint 25 évnyi együtt töltött boldog idő. A pár Barnhamben élt egy vidéki kis házban.

Liz és Mike szerelme azonban olyan megpróbáltatásokba ütközött, amelyeket szerelmük már nem tudott elviselni. Mike megkérdőjelezte a szokatlan körülményeket, amelyekben a mindennapjaikat töltötték. Felesége kedvencei a bullterrierek voltak, ezért egy Beds for Bullies nevű menhelyet alapított. Férjének azonban nehezére esett elfogadni, hogy a család középpontjában az kutyák állnak. Hiszen akár 1 háziállat is állandó gondoskodásra szorult, nem beszélve 30-ról, amelyeknek nagy része egészségügyi problémákkal küzdött.

Liz véleménye szerint a 25 eltöltött közös év alatt Mike kiismerhette annyira, hogy tudja, a nő semmire sem váltaná kutyáit. Mégis döntési helyzetbe állította: kijelentette, hogy a nőnek választania kell közte és a kutyák között.

A nő nem hibáztatta volt férjét amiatt, hogy az nem tudta elfogadni a kutyák nevelésével járó életmódot, valamint, hogy nem szerette annyira a kutyákat, mint ő. Az is kiderült viszont ebből az ultimátumból, hogy ezennel útjuk két különböző irányban folytatódik. Liz egyértelműen a kutyáit választotta a 25 évig tartó szerelem helyett.

„A házasságunk első pillanatától kezdve tudta, hogy nekem ez mindenem. Nem is tudom, mire számított.”

Bár a válás következménye nem volt tejkaramella, a nő mégis vállalta a felelősséget, hogy egy ideig sátorban éljen és saját igényét háttérbe szorítsa. A kutyák gyógyszeres kezelése és orvosi ellátása több ezer dollárba került, ezért egy bérleti díjat és a számlákat nem tudta volna fizetni.

A bullterierek voltak a legjobb barátai, ezért egy pillanatra sem bánta meg döntését. Ráadásul így ő is hozzájárult egy nemes tevékenységhez, mivel állatok milliói kerülnek menhelyre, ahol nagy részüket, sajnos, elaltatják.


Hirdetés


Hirdetés