18 Fotó Ami A Fukusimai Nukleáris Katasztrófa Hátborzongató Következményeit Mutatja Be

0

Hirdetés

2011. Március 11-én Japánban található Fukushima városát szörnyű tragédia árnyékolta be. Ezen a napon nem csak egy erős földrengés, hanem azt azt követő szökőár volt felelős a városban található atomerőműben lezajlott nukleáris katasztrófáért. Három reaktorban teljes zónaolvadás történt. A környezet több 10 kilométeres körzetben nukleáris anyagokkal telt meg.

A környező lakosságot 10 majd 20 km-re telepítették ki röviddel a robbanások után. A mai napig a kitelepített, veszélyes területekre csak speciális engedéllyel lehet belépni.

Az elhagyott ember alkotta világnak megvan a maga utópisztikus hatása. Kísértet járta helyek ezek, ahol egykor egy átlagos élet zajlott, mindenki tette a dolgát élte az életét. Tele álmokkal vágyakkal. Ezek a helyszínek már üresek, a természet szép lassan visszahódítja ami egykoron az övé volt. A csend amit ezek az egykor zajos falak árasztanak, szívszorító érzést hagynak maguk után. Az érzelmek széles skálán mozognak a képeket elnézve.

A következő képsorozat 2019-ben készült Fukusimában.

A Sportcsarnok

Ez az iskola csak néhány száz méterre fekszik a tengerpartól. A cunami után napokig tengervíz borította a padlózatot. A sportcsarnok padlója szinte teljesen szétkorhadt.

Elhagyatott Járművek

A lezárt területek egész területén temérdek járművet hagytak az evakuált lakosság. A családok sokáig vártak a lehetőségre, hogy ingóságaikért visszajuthatnak, de ezt évekig nem tehették meg. Addigra viszont olyan rossz állapotba kerültek, hogy inkább lemondtak óluk.

Kaszinó

Ez a kaszinó most sötét és üres, éremtálcák és papír borítja a padlót.

Szupermarket

Bár a szupermarket nagy része sötét, a bolt elejét hosszú tetőablak világítja meg. Lejárt szavatosságú, de még gondosan a csomagolásukban pihenő termékek tömegei.

Chevrolet Impala Ss

Ez a csodálatos autókülönlegesség is az enyészeté vált.

Temetkezési Autó

Reikyūshának hívott japánra díszes temetkezési autó, még elszomorítóbban fest mint használatban lévő társai.

Játékterem

Az itt található különböző játékgépek anime dizájnokat mutatnak be, néhány ismerős lehet a nyugati ember számára is.

Nissan Pao

Egy szemtelen Nissan Pao kukucskál ki egy kis bokor mögül

Elhagyott Kisbolt

Az elhagyott üzletek mindenütt vannak, de szigorúan tilos belépni.


Hirdetés


Hirdetés