7 emberrabló tartotta fogságban a kislányt, akit végül az oroszlánok szabadítottak ki

0

Hirdetés

Etiópiában három oroszlán mentett meg egy 12 éves kislányt, akit 7 emberrabló tartott fogságban és egyikőjükkel való házasságra akarták kényszeríteni. Az eset 2005. júniusában történt és sajnos nem egyedi, mivel az ország ezen, azaz a délnyugati részén nagyon gyakoriak az emberrablások, amelynek áldozatai legtöbbször a kiskorúak, akikkel, bármennyire is borzasztóan hangzik, a feketepiacon kereskednek. Az állatok elijesztették a betolakodókat, és addig őrizték a kislányt, amíg a rendőrök és a hozzátartozók rá nem találtak a helyszínre.

Biztonsági okokból, a médiának adott interjúkban a rendőrök álnéven nevezték a kislányt. A szakértők véleménye szerint Kia a szerencsések közé tartozik, ugyanis sorsa sokkal rosszabbul végződhetett volna. A rablók a bűntett előtt, gyakran személyesen megismerkednek már a gyerekekkel és akár a szülőkkel is annak érdekében, hogy a bizalmukba férkőzhessenek. Miután elnyerték a gyermek bizalmát, sokkal egyszerűbb a dolguk, sajnos.

Szerencse, hogy a természet sokszor közbe szól, hiszen Kia akár azok közé a szegény áldozatok közé tartozhatott volna, akiket családja többé sosem lát. Szörnyű belegondolni, hogy a XXI. században ez még lehetséges!

Fényes nappal sincsenek biztonságban

Kia az iskolai nap befejeztével hazafelé tartott, amikor is a rablók csoportja megtámadta és egy hétig fogságban tartotta. Azon kívül, hogy a gyermeket folyamatosan verték, a bűncselekményről nem sok információ lett közzé téve. A kislányt egyikőjükkel való házasságkötésre akarták kényszeríteni. Csak ismételni tudjuk, mennyire szerencsés eset ez, hiszen a rablók sokszor nemi erőszakhoz is folyamodnak, hogy végül a kislányok férjhez menjenek hozzájuk.

Kia eltűnését követően 7 nap telt el, amit azt jelentette, hogy megtalálásának esélye szinte egyenlő a nullával. A kiskorú menyasszonyokra vonatkozó összes adat azt sugallta, hogy a lány rabszolgaságban, verésben, nemi erőszakban és nem kívánt terhességben fog élni. Azonban sem a hatóságok, sem a kétségbeesett szülők nem hagyták abba keresést.

Az ENSZ által közzétett adatok szerint Etiópiában a házasságkötési módszer eltér a hagyományostól. A katasztrofális adat szerint a házasságok 70%-a az emberrablás következményeként jön létre, valamint összesen 15 milliónál több mennyasszony közel sem töltötte be a 18. életévét, az UNICEF által közzétett adatok szerint.

Minden rosszban van valami jó

Senki sem gondolná, hogy az oroszlánokhoz hasonló ragadozók mentenék meg valakinek az életét, ez azonban mégis lehetséges. A rendőrség kitartó nyomozása nem volt fölösleges, ugyanis a dzsungelben egy búvóhelynek tűnő területre találtak rá. Emberrablók nem, de annál nagyobb meglepetés várta őket: ott volt Kia, 3 oroszlán őrizetében. A ragadozók addig őrizték, amíg a rendőrség meg nem érkezett, azt követően pedig visszavonultak az erdőbe, otthagyva a síró meglepetést. Felfoghatatlan csoda ez, hiszen a ragadozók általában megtámadják az embereket.

Kia elmondása szerint az állatok felfigyelhettek arra, milyen szörnyen erőszakoskodtak a férfiak vele és emiatt léptek közbe, ezt követően pedig néhány órán át őrizték a gyermeket. Wondimu Wedajo őrmester véleménye szerint az oroszlánok Kiát egy oroszlángyermekkel téveszthették össze. Mivel a lány hangosan zokogott, így azt gondolhatták, hogy egyik kicsinyük került bajba.

Bár a gyermek óriási traumát élt meg, továbbá fizikai értelemben is megsérült, mégis szabadságra lelt és megmenekült egy borzalmas, erőszakkal és szenvedéssel teli jövőtől. A bűntársak közül négyet sikerült börtönbe zárni, a többiek azonban szabadlábon vannak.

Kia történetének jó vége lett, de sajnos, a probléma nem került megoldásra. A kényszerházasságok áldozatainak száma, az UNICEF adatai szerint, feltehetőleg napi 39.000 nőt és kislányt érint, akik között a korai elhalálozás sem elenyésző.


Hirdetés


Hirdetés