A Dunakanyar Legszebb Helyei Amit Feltétlenül Látnia Kell

0

Hirdetés

Magyarország egyik gyöngyszeme a Dunakanyar és térsége. Egyszerre felfedezhetjük benne a hegyvidék csodálatos túra útvonalait, a lenyűgöző panorámát és a folyópart izgalmas lehetőségeit.

Összegyűjtöttük a legszebb részeit, amit ha teheti látogasson meg!

Esztergomi Bazilika

Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház

Az Esztergomi Bazilika a Magyar történelemben meghatározó szerepet töltött be. Szent István királyunkat is többek között itt koronázták meg. Ez hazánk legnagyobb egyházi épülete, és szerencsére remek állapotban maradt meg. A kupolán található kilátó pontra van lehetőség felmenni, ahonnan belátni az egész várost, átlátni a határon túli Párkányra is.

Esztergomi vár

Esztergomi vár

Esztergomban nem csak a bazilika található, hanem egy csodálatos várral is büszkélkedhet a város. Számos érdekességet rejt ez az épület, köztük pár éve felfedezett Botticelli-freskóval is.

Szentendre belvárosa

Szentendre sétány

Szentendre egy igazi kis mediterrán hangulatú magyar kisváros. Zeg-zugos utcáival, hangulatos turistacsalogató boltjaival, remek éttermeivel méltán a látogatok kedvence. Megfigyelhető építészetén többek között a szerb és dalmát stílus amit a letelepedett felsorolt nemzetiségeknek köszönhet. Érdemes a következő látványosságokat meglátogatni: Korona vendéglő épülete, Pálffy ház, Kovács Margit Kerámiamúzeum, Ráby ház, Belgrád székesegyház – Szerb Egyház Múzeum, Blagovesztenszka (Görög) Templom és persze a Szamos Marcipán Múzeum

Vác

Vác belváros

A Dunakanyar szíveként emlegetett város, hozzá kell tennünk joggal. Számos szecessziós palota maradt fent jó állapotban. Ha Vácról beszelünk érdemes megemlíteni a szabadságharcban betöltött szerepét. Rengeteg látnivalót rejt ez a város, soroljuk is őket : Székesegyház, Görög Templom, Fő tér, Diadalív (Kőkapu),Alsóvárosi Református Temlpom, Hegyes torony, Kálvária.

Visegrádi Fellegvár

Fellegvár

Visegrád neve összeforrt a Mátyás király és felesége Beatrix nevével. Előszeretettel pihentek ott más királyokkal együtt. Az a legenda terjedt a városban, hogy mikor Freddie Mercury Magyarországon járt szemet vetett a Fellegvárra is. Lélegzetelállító látványt nyújt a vár a hegy tetején.

Zebegény és főterének temploma

Havas Boldogasszony-templom

Mária Terézia volt aki elnevezte a legenda szerint Zebegényt. Szecessziós stílusú temploma évről évre több látogatót csal a kisvárosba.

Salamon-torony

Salamon-torony

Ez a középkori lakótorony hajdanán uralkodóknak biztosított szálláshelyet, majd később katonai erődként is funkcionált. Többek között Salamon királynak is börtönéül szolgált. Innen eredeztetik a nevét is.

Fóti nagytemplom

Fóti nagytemplom

Ybl Miklóst álltal tervezett a magyar romantika egyik legjelentősebb alkotása a Fóti nagytemplom. Az épület valójában nem is egy, hanem két egymás fölé épített templomból áll össze.

Leányfalu

Amber Bride by Sorg Villa

A Budapestől mindössze 27 km-re fekvő Leányfalú a Duna-Ipolya Nemzeti Park része. Termálvizének köszönhetően beindult az élet a kis városban így a fürdő megépülésével virágozni kezdett. Számos csodás kincset rejt, amit felfedezhetünk látogatásunk során: Leányfalu Hely és Irodalomtörténeti Kiállítóhelye, Termálfürdő, Szent Anna plébánia templom,Amber Bride by Sorg Villa

Rám-szakadék

Rám-szakadék

A Rám-szakadék egy csodálatos oázis a Dobogókő és Dömös között. Vulkanikus eredettel büszkélkedik ami hozzájárult a táj növényzetének egyedi jellegéhez. Talán az egyik legnépszerűbb és legszebb kirándulóhely az egész országban. Soroljuk az itt fellelhető látnivalókat: Vízesés-feletti/alatti-sziklaeresz, Kőalja-barlang

Dömösi prépostsági romok

Dömösi prépostsági romok

Prépostság egy még fent maradt királyok által kedvelt pihenőhely volt. Ha Dömös közelében vagyunk, érdemes megtekinteni a környéket.


Hirdetés


Hirdetés