A férfi, aki négy évig élt egy bevásárlóközpontban

0

Hirdetés

Az embereknek különleges elképzeléseik vannak a lakhelyüket illetően, egyesek pedig egészen kreatív módon oldják meg azt, hogy fedél legyen a fejük fölött. Nos, íme, egy amerikai művész lakásának története, amelyet egy bevásárlóközpontban épített föl.

Michael Townsend egy hobbi színtársulat vezetője és hét művésztársával együtt, 2003-ban elkezdték a férfi lakásának felépítését. A projekt Rhode Island Providence Place elnevezésű bevásárlóközpontban valósult meg.

A férfi valószínűleg úgy gondolta, ha lúd, legyen kövér, ugyanis nem elégelte volna meg egy kisebb terület elfoglalását. Lakásának mérete 230 négyzetmétert képzett és a bevásárlóközpont földalatti parkolójában helyezkedett el.

Michael négy teljes éven keresztül élt ebben a raktárhelyiségben, amelyet egészen otthonosra sikerült berendeznie. Elhelyezett egy fotelt, asztalt, néhány széket és lámpát, a szórakozáshoz természetesen megtalálható volt a televízió, illetve egy Play Station, de a dekoráció sem maradt ki az otthonosabb légkör megteremtése érdekében.

A raktárhelyiséget egyébként senki sem használta, ezért sem tűnt fel az üzlet dolgozóinak az elrejtett ház. Természetesen, a művészek gondoskodtak egy biztos álcázási módszerről is – a lakás köré téglából fölépítettek egy falat, illetve egy fémajtót is elhelyeztek, melynek köszönhetően mindenki azt gondolhatta, hogy egy technikai szoba lehet a falak mögött.

Honnan jött az őrült ötlet? Nos a férfi bevallotta, hogy egy karácsonyi reklám hallatán kapott ihletett, amely így szólt: „milyen jó lenne, ha a bevásárlóközpontban lakhatnánk.”

Bár a férfi barátai gyakran tartózkodtak az illegális lakásban, folyamatos módon nem éltek ott. Általában ez a helyiség volt a találkozási pontjuk, itt szórakoztak, videojátékoztak, ettek és ittak. A lakásban nem volt víz és mosdó, a szükségleteket a bevásárlóközpont mosdójában végezték el. Az eredeti terv szerint, 2008-ban lett volna teljes mértékben kész a lakás, az utolsó simítások maradtak csak hátra, 2007-ben azonban, amikor is Michael épp új padlóját helyezte volna fel, az ajtóban megjelent a rendőrség.

Érdekes, hogy négy év alatt senkinek sem tűnt fel, hogy egy férfi állandóan a bevásárlóközpontban tartózkodik. Hogy lehet, hogy egy kamera sem rögzítette az építkezést, a téglák beszállítását, meg azt, hogy ugyan azok az arcok használják naponta többször is a mosdót? Ráadásul a férfi 2016-ban közzétett, egy a projekt munkálatairól szóló videót.

Természetesen a rendőrök nagyon rácsodálkoztak arra, mennyi mindent valósított meg a férfi, bármilyen feltűnéskeltés nélkül. Ez a fajta kreativitás azonban még mindig bűncselekménynek minősül.

Michaelt nem érte nagyobb kár, annyi, hogy örökre megtiltották neki a bevásárlóközpont látogatását, egyébként talán még így is jól járt, hiszen rengeteg, az albérlettel járó kiadást megspórolt magának.


Hirdetés


Hirdetés