A fiatal nő 600 csonttörést szenvedett, mégsem ijedt meg a gyermekvállalástól

0

Hirdetés

150 csonttöréssel, de Trisha Taylor képes volt világra hozni egy gyermeket. Ki is ez a különleges, törékeny nő?

Trisha 1990-ben született Idaho államban egy különleges, Osteogenesis imperfecta, azaz üvegcsont-betegséggel. Az orvosok maximum egy évet jósoltak neki, de a nő nem hagyta annyiban. Élete során már összesen 600 csontját törte el, mindössze 2,5 éves volt, amikor kerekesszékbe kényszerült. Csontjai annyira érzékenyek, hogy közülük többet egy tüsszentés során tört el. Mindezek a hátrányok ellenére, Trisha mindig elérte céljait, jelenleg pedig boldog házasságban neveli kisfiát is.

Trisha élete nem sokkal különbözik mások mindennapjaitól. Igaz, hogy sokkal óvatosabbnak kell lennie, valamint nem emelhet 4 kilónál többet, mivel karjai kifejezetten gyengék. A 86 cm magas nő nem érzi olyan tragikusnak sorsát, hiszen számára csak ez az ismert: a törésekkel teli gyermekkor, a fizioterápiák és a kerekesszék.

Az egyetemi évek alatt megismerte jövendőbelijét, Michaelt, akivel 9 hónap elteltével eljegyezték egymást. Trisha nagyon vágyott egy gyermekre, és ahogy több más dologról, a gyermekvállalásról is próbálták őt lebeszélni, mondván, hogy túl sok kockázattal, akár gerinctöréssel is járhat. Ennek ellenére, mint mindig hitt magában és kitartott elképzelései mellett.

Amikor elmondtam az orvosomnak, hogy nem vagyok hajlandó a továbbiakban védekezni, leült mellém, és megpróbált lebeszélni a tervemről. Meghalhatsz te is és talán a gyermek is meghalhat. De nem volt időm a „talán” -ra. Keményen küzdöttem és végül megszültem a tökéletes gyermeket.”

Amikor kisfia, Maven nyolc hónapos lett, Trisha rájött, hogy innentől kezdve nem tudja többé sérülésmentesen fölemelni gyermekét és emiatt segítségre szorult. A gyermeksírás hallatán az ágyból való gyors kipattanás sem sikerült természetesen, de egyébként, Trisha elmondása szerint, semmivel sem különbözik egy átlagos anyától, igyekszik jól elvégezni szülői kötelezettségeit.

A nő a jövőben szeretne még egy gyermeket, de ezúttal örökbefogadási lehetőséghez folyamodna.

Az And She Did című blogján, illetve Instagram oldalán szokott beszámolni mindennapjairól, az élettörténetéről és olyan dolgokról, amelyeket a kitartásának köszönhetően sikerült megvalósítania. Reméljük, Trisha a végtelen bátorságával sok embert inspirál majd.


Hirdetés