A hableány valóban létezik: íme, a lány, aki egy mitikus világban él

0

Hirdetés

Cassia ’Sia’ Shells a mitikus szépségek iránti szeretete szinte már megszállottság: jelmezbe bújik és sellőnek képzeli magát. Cassia Kanadában született és kiskora óta szereti a különböző mitikus lényeket, különösen, ha ezek valahogyan a tengerhez kapcsolódnak, gyerekkorában például a sellőbabákat gyűjtötte. 

29 éves korára hobbija már életmóddá nőtte ki magát, mivel jelenleg Cassia meg van győződve arról, hogy ő maga is sellő: „Szeretem a sellőket, mert amolyan lázadók. Saját királyságuk van, ahová senkit sem engednek be. Szépek és titokzatosak is.”

A lány saját uszonnyal rendelkezik, amelyet úszáskor viselni szokott. A fiatal lány valóban hisz a sellők létezésében, de másképp látja őket, mint ahogyan azt az emberek elképzelik, nem gondolja, hogy a sellők valóban hasonlítanak az emberekhez. Szerinte a sellők valójában a tenger fenekén élnek, és sok furcsa szem borítja testüket.

„Én igazi sellőnek tartom magam. Nincs valódi uszonyom, de van egy mesterséges – fölveszem, és akkor úszom, amikor csak kedvem van.”

Természetesen tisztában van azzal, hogy biológiai értelemben nincs uszonya, de akkor érzi jól magát, amikor a jelmezében úszkálhat. A lány úgy érzi, előző életében valószínűleg sellő lehetett.

Sia a házát is egy víz alatti birodalomhoz hasonlóan rendezte be – mindenütt pikkelyek és kék árnyalatok, illetve csillogós és hableányos minták uralkodnak. Hajszíne is legalább 10 év kék, továbbá a ruhatárának nagy része is. Szerencsére Adrian, Sia vőlegénye teljes mértékben támogatja menyasszonyát.

„Majdnem tíz éve vagyunk együtt, így ez már az életem részévé vált. Megértem őt, mert magam is imádom az óceánt. Szeretek úszni.” – mondta Adrian.

A fiú, bár nem rajongója közvetlenül a sellőknek, az óceán témája közel áll hozzá, nagyon szereti a képregényeket is, ezért ő is különleges fantáziavilággal rendelkezik.

Sia sellőuszonya a hálószobában kapott helyet. Most kettő is van belőle, és meglehetősen magas áron jutott hozzájuk: az egyik, szilikon anyagú, csaknem 2000 dollárba került, mivel megrendelésre készült. Egy ilyen termék előállítása, akár egy évet is igénybe vehet, minden részlet egyedi mérések alapján valósul meg. Sia rendszeresen ellátogat az uszodákba és igen, pontosan, a sellő jelmezében.

„Amikor először vettem magamra a sellőuszonyt, úgy éreztem, mintha egy álom vált volna valóra.” – mesélte a lány.

Sia és Adrian a közeljövőben szeretnének esküvőt szervezni. A lánynak persze már vannak kreatív ötletei: „Adrian még nem látta a ruhámat, de mondhatom, hogy ez a stílusomnak megfelelő. Még arra is gondoltam, hogy csinálok egy víz alatti fotózást. Valószínűleg magammal viszem a sellőuszonyomat. Készíthetünk olyan képeket, amelyeken Adrian mintha kimentene a parton.”

Amikor egy sellő az ember menyasszonya, nyilvánvalóan nem számíthatunk egy hagyományos tengerparti esküvőre.

Említésre méltó azonban, hogy a lány nem csak saját megjelenésére fókuszál: fontosnak tartja az óceánok védelmét és igyekszik környezettudatos életmódot folytatni. A közösségi médián keresztül tájékoztatja a követőket a környezetvédelmi kérdésekről, valamint az óceán megmentéséért folytatott harcokról és nem szándékozik feladni a hobbiját.

„Bízom benne, hogy továbbra is sellőként fogom leélni a napjaimat!” – mondta Sia.


Hirdetés


Hirdetés