A kutya elvesztette teljes almát, de ezután három kiscicát nevelt föl

0

Hirdetés

Georgia, egy vemhes kóbor kutya, akire a Sunshine Dog Rescue állatmenhely aktivistái találtak rá egy benzinkút közvetlen közelében, az amerikai-mexikói határhoz közel.

A kutya csodával határos módon életben volt, ahhoz képest, hogy éhezett, maradékokat evett és ráadásul vemhes volt. Az önkéntesek habozás nélkül az autóba helyezték a kutyát, hogy orvoshoz szállítsák, viszont azon nyomban beindult nála a szülés. Egy sürgős császármetszésnek köszönhetően világra jöttek a kiskutyák, de mivel koraszülöttek voltak, egytől egyig életüket vesztették.

Miután Georgia magához tért, Anita Osa a menhely alapítója elmondása szerint, a kutya meggyötört volt és nem találta a helyét:

Georgia kétségbeesett volt, mindenhol kereste a kicsinyeit, a matracot is felszakította, amelyen feküdt…nagyon szomorú látvány volt ez számomra.”

Anita nem tudott ölbe tett kezekkel ülni, mindenképp segíteni szeretett volna szerencsétlen kutyán, hiszen sosem volt még szemtanúja annak, hogy egy szülés során egyetlen kiskutya sem marad életben. Mivel Georgia tejkiválasztása megindult, Anita arra gondolt, hogy árva kiskutyákat találjon az interneten, akiknek anyatejre és szeretetre van szükségük. A Facebookon a segítségkérésre kiskutyákkal nem, azonban kiscicákkal kapcsolatban érkezett válasz.

Anita nem volt biztos a döntésében, hiszen mégis, az állatvilág más fajáról beszélünk, de végül úgy döntött megpróbálja, hátha enyhül ezáltal az anyakutya elkeseredettsége. Legrosszabb esetben, örökbe fogadja, és a felvállalja a cicák nevelését.

Természetesen nem voltam biztos abban, hogy a terv megvalósítása sikerül-e, bár korábban láttam már, ahogy a különböző állatfajok képviselői gondjaikba veszik más fajok kicsinyeit.

Sajnos az egyik cica nem élte meg a másnapot, háromnak azonban sikerült szoros kapcsolatot létrehozni Georgia-val. Anita előbb megmutatta a kutyának a kiscicákat, időt adott az ismerkedésre, majd mellé helyezte őket. Rövid időn belül a kicsik szopni kezdtek.

Bár a kutya nem saját kicsinyeit nevelte, annyira szüksége volt anyaságának kifejezésére, hogy amikor a kiscicák mellé kerültek, azonnal felszabadulttá vált, érezhető volt a pozitív energia. Az anyai ösztön működésbe lépett és az anyakutya etetni kezdte a cicákat, ápolgatta, nyalogatta és melegítette őket.

A cicáknak valószínűleg fogalmuk sem volt arról, hogy a nevelőanya egy kutya, ennek ellenére azonban nagyon erős kötelék alakult ki az állatok között, és Georgia úgy viselkedik, mintha sajátjai lennének.

Az állatok millió alkalommal bizonyították már, hogy mennyi szeretetre képesek, hogy segíteni képesek annak, aki bajban van, és akinek szüksége van rájuk. Csak tanulhatunk tőlük!


Hirdetés


Hirdetés