A szakállas nő többé már nem akar megszabadulni arcszőrzetétől

0

Hirdetés

Rengeteg nő küzd a hormonális vagy egyéb okból kifolyólag megjelenő erős testi- és arcszőrzet problémájával, de kevesebben vannak azok, akik, úgymond “föladják” ezt a végtelen harcot és elfogadják önmagukat szőröstül, bőröstül. Larae Perkins évtizedekig küzdött a teljes arcát borító szőrzettel és végül úgy döntött – szakállasan folytatja életét.

Larae Las Vegasban született és nagyjából 12 éves korában egy furcsaságra lett figyelmes, amely ebben a korai kamaszkorban még a fiúkat is ritkán érintette. A kislány, szakállának növekedését észlelte és természetesen borotválkozni kezdett. Sokat kellett várnia a pontos diagnózisra, ugyanis már bőven elmúlt húszéves, amikor is az orvosok a hirzutizmus elnevezésű hormonális zavart állapították meg a lánynál. Ennek a problémának a következtében, a férfiakra jellemző, sötét és erős szőrszálak borították a testének olyan részeit, ami nőkre nem jellemző.

Hiába a sok borotválkozás, a szőrzet nem tűnt el, azonban az a tény, hogy a Larae tudta, mivel néz szembe, nagy megkönnyebbülést jelentett. A lány egyre több információra és tudásra tett szert a betegséggel kapcsolatban és végül úgy döntött, többé nem áll szembe a természet akaratával. Larae felhagyott a borotválkozással.

Ez a bátor lépés azonban nagyon sok gonosz megjegyzést szült a környező emberektől, de a fiatal nő nem törődött a rosszindulatossággal, szavai szerint:

„Senki kedvéért nem fogok megváltozni. Bár nem értem, miért nem lehetek olyan, mint más lányok, de úgy döntöttem, hogy megszeretem önmagam!”

Miután elfogadta magát, a kisugárzása is megváltozott. Egy saját blogot is elindított, annak érdekében, hogy támogassa a hasonló problémával küzdő nőket. A My Hair Is Me című blognak köszönhetően rengeteg biztatást és inspirációt nyújt sorstársainak. Larae nem elég, hogy elfogadta önmagát, sőt, kifejezetten csinosnak látja magát. Annak ellenére, hogy egyesek kételkednek a nemében, férfias szakálla ellenére ő nőnek érzi magát és az is marad.

Talán azért is megtévesztő a nő nemisége a környezete számára, mert Larae legtöbbször sportosan öltözködik. Az iskolavégzős bálon is öltönybe bújt, bár utóbbi időben azonban, a nőies ruhadarabokkal is próbálkozott. A nőiességét, felesége, Shea is megörökítette egy fotósorozat keretében, ugyanis párja a hétköznapokban fotósként dolgozik.

Azért mesélem el a történetem, mert egész életemben magányosnak, és amikor felnőttem, a generációmban az egyetlen, arcszőrzettel rendelkező nőnek éreztem magam. Szégyelltem magam és borotválkoztam, hogy olyannak tűnjek, mint az osztálytársaim, és nem vettem észre, hogy egy különleges teremtmény vagyok, Isten különleges teremtménye. Nem számít, milyen ruhát viselek, NŐ vagyok, nem az életmódom határozza meg a nememet.”

Larae fontosnak látja, hogy az emberek tisztában legyenek azzal a ténnyel, hogy a szakállas nő is nő, nem transznemű, nem férfi, nem bohóc, ő is ugyanolyan nő. Hiszen nem ő az egyetlen nő, aki a férfias szőrzettel küzd. Annak érdekében, hogy ezt az információt minél több ember számára közvetíteni tudja, elhatározta, hogy „Yes, I’m a Girl” feliratú pólókat kezd el gyártani.

Minden nőnek, aki önbizalomhiánnyal küzd, azt javasolja, hogy reggelente nézzenek a tükörbe és mondják el maguknak, mennyire gyönyörűek. Többek között ez a technika is hozzájárult ahhoz, hogy teljesértékű, egészséges önbizalommal rendelkező emberré válhasson.


Hirdetés


Hirdetés