A Titanic című filmben szereplő medál valóban létezett

0

Hirdetés

A gyönyörű és egyben méregdrága medál, amely a Titanic című film egyik fontos eleme volt, a valóságban is létezett, csak kicsit más a története, mint ahogyan azt a filmrendező közvetítette.

1912 április 10-én Southamptonból útnak indult az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó, amely New York felé vette az irányt. Legtöbben már ismerik a tragikus kimenetelű hajó történetét, amely 1500 ember életét követelte, ami az összes utas kétharmadát jelenti. Ezen a napon csaknem 100 000 ember kísérte figyelemmel a hajó indulását sajnálkozva, hogy csak távolról lehet részese ennek a történelmi eseménynek.

Kinek a tulajdona volt tehát ez a történelmi darab? Nos, a kutatók nem egyszer átvizsgálták a hajóroncsokat és egy alkalommal egy utazótáskát hoztak föl az óceán fenekéről, amely a medált és még néhány zsetont, illetve gombot tartalmazott. Az ékszerbe egykor a „V.C.” kezdőbetűk lettek belevésve, de ez alapján a szakértők nem tudták megállapítani, kinek a tulajdonát képezi. Később kiderült, hogy a 18 karátos ékszer tulajdonosa Virginia Estelle McDowell Clark. Az értékes darabok jelenleg Titanic Conservation Laboratory-hoz tartoznak.

A medál valóban egy szerelmi történethez kapcsolódik, ugyanis Virginia Estelle McDowell Clark és Walter Miller Clark tulajdonát képezte. A házaspár mindkét tagja a hajón tartózkodott.

Bár kicsit megkésve, de a házaspár a nászútja utolsó napjait élvezte éppen, amikor is elhatározták, hogy szeretnék megünnepelni kisfiúk második születésnapját Los Angelesben, így két elsőosztályú jegyet vettek a luxusutazáshoz.

A baleset napján, amikor is a Titanic egy jéghegynek ütközött, Virginia észlelte azt és megkereste férjét, hogy tájékoztassa – rossz megérzése van. A pár nem sokat hezitált, a mentőcsónakok felé vette az irányt, de a már felgyülemlett tömegben elvesztették egymást.

Végül Virginia fölkerült egy mentőcsónakra, férje azonban a hajón maradt és életét vesztette a tragédiában. Bár meglehet, hogy a házaspár a történelmi utazás részese akart lenni, dea történelmi utazást biztosan ők sem így képzelték el.


Hirdetés


Hirdetés