A törpe növésű házaspár, aki nem félt átadni a betegséget gyermekeinek. Háromszor is vállalta a kockázatot!

0

Hirdetés

Gyakran megkérdezik a gyermeket váró szülőktől, hogy kisfiút vagy kislányt szeretnének-e és legtöbbször a válasz az, hogy “mindegy, csak egészséges legyen.”

Nem lehetett egyszerű a babaváró időszak Charli és Cullen Worgan számára sem, hiszen nagyon magas az esélye annak, hogy gyermekeik szintén örökölik a betegséget. Charli nem tudta nyugodt szívvel megélni a terhesség örömét, hiszen a 12. héten, amikor is a kismamák általában bejelentik a nagy hírt, neki egy hatalmas tűt szúrtak a hasába egy méhlepényből vett minta érdekében. A kivizsgálás célja a magzat genetikai állapotának tesztelése, ráadásul a kivizsgálás 2 %-os vetélési veszéllyel is jár. A kockázat ellenére a törpe növésű pár háromszor is vállalta a felelősséget, amely döntést sokan megkérdőjelezték.

Rengeteg kritikával és vádaskodással kellett szembenéznie az ausztrál párnak, Charlinak és Cullennek, akik mindössze csak egy átlagos életet szerettek volna, amikor elhatározták, hogy gyermeket vállalnak. Csaknem 300 fajta betegség állhat a törpe termet mögött és a pár esetében is kettő teljesen különböző problémáról beszélünk. A terhesség alatt az anyának különböző kellemetlen genetikai vizsgálaton kellett részt vennie, mivel a pár állapota növelte annak kockázatát, hogy a gyermekek is örökölik az egyik, vagy akár mindkét szülő betegségét. Természetesen annak is meg volt az esélye, hogy teljesen egészséges gyermekeket hoznak a világra.

Charli és Cullen három csodás gyermeknek adott életet, két gyönyörű lánynak és egy csodás kisfiúnak. Az első kislány születése után az anya úgy érezte, meg szeretné osztani családja életét a közösségi média felületén, és ahogy ez később kiderült, sikeres döntés volt, hiszen a közönség nagy érdeklődéssel követte Charli és Cullen mindennapjait. Két kislányuk Tully és Tilba örökölték szüleik betegségének egyik fajtáját, így amikor harmadjára is babát vártak, a bejelentés nem volt egyszerű. Aggódtak a kisfiúk egészségügyi állapota miatt, hiszen ebben az esetben is megvolt a kockázata annak, hogy mindkét szülő betegségével kapcsolatos genetikai állományát örököli, amely a gyermek számára végzetes lehet.

Kétségek merültek fel bennük a baba születésével kapcsolatban, akit 2021 márciusára vártak. Nem tudták, megérkezik-e és milyen hosszú lesz útja ezen a bolygón. Charli rendszeresen megosztja követőivel az újdonságokat, amelyekre szokott kapni hideget-meleget, de a követők megértésében reménykedik, hiszen állítása szerint, nem volt egyszerű a döntés gyermeket vállalni a meglévő esélyek mellett.

A sok aggodalom ellenére, Charli életet adott harmadik gyermekének, Ripnek is, aki március elején, teljesen egészségesen jött a világra. A nő megosztotta ezt az örömteli pillanatot a kíváncsi közöséggel, elmondta, hogy a szülés 36 órán át húzódott. Charli nagyon elfáradt, de beismerte, hogy iszonyatosan hálásnak és szerencsésnek érzi magát, valamint úgy gondolja, hogy az anyaságnak nem lehet sem jó, sem rossz módja.

“Megfigyeljük az életünket, és úgy érezzük, hogy teljes életet élünk, elégedettek és boldogok vagyunk. Nem szenvedünk…”

Charli és Cullen esete bizonyítja, hogy minden embernek szüksége van az egyenlő esélyekre és a megértésre. Egyesek talán, felelőtlennek és önzőnek tartják a párt, viszont ők megtanítják nekünk, hogy a nehézségek ellenére is lehetnek boldogok az emberek.


Hirdetés


Hirdetés