Akit Jack Nicholson anyjának hitt, az valójában a nagymamája

0

Hirdetés

Jack Nicholson Hollywood egyik legismertebb színésze, szép karriert ismerhet magáénak. 37 évesen, teljes véletlenül megtudta, hogy akit édesanyjának hitt, az valójában a nagymamája és ezt a hírt, fokozta a tény, hogy biológiai anyja igazából a nővére, June. June reménykedett abban, hogy sosem lát majd napvilágot “apró” hazugsága, egy kitartó riporter azonban fényt derített minden rejtélyre. 

Jack Nicholsont Ethel és John Nicholson nevelték, egy idő múlva azonban John alkoholproblémája miatt már nem élt együtt családjával és a fiú úgy tudta, apja meghalt. Akkor még nem is sejtette, hogy akit hallottnak gondolt, az valójában a nagypapája.

Mi lehetett az oka annak, hogy June nem vállalta fel gyermekét? June mindössze 16 évesen esett teherbe, 17 éves korára lett anya. Nagy álmai és céljai voltak a jövőre nézve, amelyeket egy gyermek csak hátráltatott volna. Akkoriban showlányként dolgozott és színészi életre vágyakozott, így hát June szülei, Ethel és John magukra vállalták az újszülött nevelését. Jó döntés volt, hiszen a lány 2 évvel később el is hagyta családját és Kaliforniában próbálta felépíteni színészi karrierjét, ahol később családot is alapított.

A többség számára rég kiderült, Jack is a filmes világ tagja lett, mégpedig főleg színészi tevékenysége miatt ismert. Idő közben a családtagok száma egyre csökkent, nővérét, akiről akkoriban még nem tudta, hogy a biológiai édesanyja, egyszer meglátogatta. A nő halála után, 1974ben Nicholson egy megrázó hírrel szembesült: akiről 37 éven át azt vélte, hogy a nővére, valójában anyjának bizonyult. Teljesen meg volt rázva, ráadásul a csalódottság érzését fokozta az a probléma is, hogy az információ hitelességét nem tudta ellenőrizni, hiszen addigra már June is elhunyt.

Egyetlen esélye maradt az igazság kiderítésére, így nagynénijéhez, Lorrainehez és annak férjéhez Shorty Smithhez fordult. Az első próbálkozás sikertelen volt, mivel a férfi mindent letagadott, Jack kitartása végül meggyőzte nagynénijét az igazság beismerésére. Annak ellenére, hogy a hír váratlanul érte a színészt, igyekezett megértő lenni és a jó oldalát látni a dolognak, hiszen elmondása szerint nem tudja, milyen reakciót váltott volna ki belőle ez az információ fiatalkorában.

Személyesen már nem mondhatta el rokonainak, ennek ellenére hálás Ethelnek és June-nak a történtekért, hiszen nincsenek véletlenek. A két nő eltökéltsége nagyban hozzájárult Jack létezéséhez és neveléséhez, hiszen mind az a siker, amelynek Nicholson örvendhet, sosem történik meg, ha biológiai anyja és nevelő anyja nem vállalja a felelősséget egy csodás élet megteremtéséhez.  


Hirdetés