Az asszony, aki váratlanul lett milliomos, de inkább lemondott a pénzről

0

Hirdetés

Marija Zlatic, magányosan és teljes szegénységben élt egy szerb faluban, 86 éves korában azonban, egy hatalmas örökség hullott az ölébe, melynek értéke csaknem 1 000 000 ausztrál dollár, azaz mintegy 200 millió magyar forint, amelyet férjétől örökölt. Marija Szerbia keleti részén, a hegyekben élt és egyik napról a másikra lett milliomos, férjével évek óta nem találkozott.

Sokan álmodozunk arról, hogy megnyerjük a lottót és el is képzeljük, mi mindent tennénk a sok pénzzel. De vajon hogyan cselekedett az idős asszony és mire költötte a hatalmas vagyonát?

„Ugyan, miről beszélnek?” – tűnődött Marija – „Miért lenne szükségem erre a pénzre? Nem járok sehová, ahol el tudnám költeni.”

Marija semmit sem tartott meg a pénzből, az egészet szétosztotta a falubeliek között. Azt állította, neki nincs szüksége pénzre, csak vízre, élelemre és tűzifára. Abban reménykedik, ha segítségre lesz szüksége a mindennapokban, akkor marad majd valaki mellette.

Marija és férje, Momcilo, 1956-ban költözött Ausztráliába a jobb élet reményében. A férfi asztalosként dolgozott, Marija azonban rövid idő múlva hazatért édesanyja súlyos egészségügyi állapota miatt. A férfi külföldön maradt és csak levelezéssel tartotta fenn a kapcsolatot feleségével. Később egy szarvasmarha farmja is lett. Marijanak többen is mondták, hogy férjének jóra fordult a sorsa, de az asszony nem hitt a pletykáknak, azt állította: „Ugyan már, miféle milliomos? Ő egy egyszerű vidéki férfi.”

2011-ben Marija megtudta, hogy Momcilo elhunyt és nagyjából 4 évvel később kapott hírt az örökségről is. Momcilo vagyona eredetileg 3 millió ausztrál dollár volt, azonban az adók levonását követően az asszony már „csak” 940 ezret kapott. Gondolkodás nélkül eladományozta az összes pénzt, hiszen ő bőségesen elél a nyugdíjából, amely nagyjából 90 eurót képez.

„Azon a helyen, ahová hamarosan elmegyek, nem lesz szükségem pénzre. Nekik adtam. Nekik nagyobb szükségük van rá.”

Marija elégedett az életével, a szomszédjai gyakran meglátogatják, legjobb barátai, a kutyái pedig minden nap mellette vannak,


Hirdetés