Egész életében azért dolgozott, hogy végül a többmilliós vagyonát fiatalok taníttatására fordítsa

0

Hirdetés

Az Iowa államból származó asztalos egy tiszteletreméltó cselekedettel büszkélkedhet. A férfi egész életében szerény életmódot folytatott, két pár nadrágja és egy régi rozsdás teherautója volt. Amikor azonban a férfi meghalt, több millió dollárt találtak a számláján, amely összeget egy jótékony cél érdekében takarított meg.

Az emberek mindig azon tűnődtek, hová tűnt Dale Schroeder összes pénze, és miért nem engedhette meg magának, hogy új farmert vásároljon. Azt azonban senki sem tudta, hogy az asztalos valójában milliomos. A teljes vagyonát olyan fiataloknak szánta, akik hátrányos helyzetük miatt, nem engedhették meg maguknak a felsőfokú továbbképzést.

Dale szegény családban nőtt fel, nagy gondot jelentett még a mindennapi megélhetés is. Szülei ritkán kényeztették őt különféle ajándékokkal, arról pedig, hogy tisztességes oktatásban részesítsék, nem is beszélve – írta a The Echo Times. A fiatalember felnőtt és kérdésessé vált, mihez is kezdjen az életével, szülei nyakán ugyanis nem maradhatott. Dale mindig is ezermester volt, így elhatározta, hogy asztalosként dolgozik majd a közeli műhelyben. Barátai véleménye szerint, Schroeder úr mindig keményen dolgozott, és soha nem riadt vissza a munkától.

 „Egyszerű srác volt. Minden nap dolgozni ment, nagyon keményen dolgozott, akár csak a többi lakos.”

Dale sosem házasodott össze. A barátai szerint azért, mert túl szerény és félénk volt. Gyermekei sem voltak, így a férfinak nem volt kire költenie a fizetését. Asztalos szakmája egész életén át kísérte, amelynek köszönhetően az évek során lenyűgöző mennyiségű pénzt gyűjtött össze.

A Dale számláján felgyülemlő pénzért bárki megőrülne, kivéve az asztalost. Megengedhette volna magának a gondtalan öregséget, világot láthatott volna, de más utat választott. Halála előtt a férfi elmondta barátjának, hogy minden pénzét, azaz a három millió dollárt azoknak a fiataloknak szeretné adományozni, akik szerencsétlenebb körülmények között élnek.

A végrendelete szerint egész vagyonát egy ösztöndíj alapnak ajánlotta fel.

Dale pénze 33 szegény családból származó fiatal tandíjának kifizetésére volt elegendő, akik a mai napig alig tudják elhinni, mekkora szerencsébe ütköztek. Schroeder úr leendő orvosok és tanárok diplomájának megszerzéséhez járult hozzá. A férfi cserébe csak annyit kért, hogy a fiatalok életük során szintén segítsék a rászorulókat.

Az egyik ilyen szerencsés Kira Conard volt, aki elmondása szerint még mindig nehezen tudja visszatartani az érzelmeit.

„Azonnal sírva fakadtam, amikor megtudtam. Ez az ember sosem találkozott velem, nem is ismertük egymást, de az egész képzésemet kifizette, ez hihetetlen és egyben lehetetlen”.

Kira egy ötgyermekes családban nőtt fel, amelyet édesanyja egyedül nevelt. Nagyon rosszul viselte, hogy minden osztálytársa egyetemre megy, és sikeres jövőről áradozik. Ezt követően kapta a sorsfordító hívást, amelynek következtében 2019-ben pszichológusként diplomázott le.

Dale Schroeder mások sikeréért áldozta fel életét és örökre ezeknek a fiataloknak a szívébe zárta magát.


Hirdetés


Hirdetés