Egy pulóverbe burkolt csecsemőt találtak New York egyik metrójánál, aki teljesen megváltoztatta a meleg pár életét

0

Hirdetés

A New York-i metró nem mindig érkezik időben, de annál gyakoribb meglepetésekkel. Így történt Peter és Danny esetében is, akik nem is sejtették, hogy egy átlagos napon a tömegközlekedés hozza meg számukra a fordulópontot. A velük történteket Peter egy illusztrált gyerekkönyvben is leírta, amely könyv az Our Subway Baby címen jelent meg.

Peter Mercurió webtervező és férje Danny Stewart nem gondolták volna, hogy a szülőség ilyen hirtelen érkezik meg hozzájuk. Korábban már esett szó gyermekvállalásról, de a rossz anyagi helyzetük miatt, nem vélték helyesnek ezt a döntést és a továbbiakban nem forszírozták a témát. Úgy tűnik azonban, hogy az univerzumnak nagyobb beleszólása van, mint gondolták volna. Peter nem csak webtervező, de megszállott élettervező is, az a típus, aki szeret minden részletet előre megtervezni és megszervezni, viszont, amennyiben a dolgok nem a tervek szerint alakultak, azt kudarcnak éli meg. A gyermeknevelés és a helyzet, ahogyan erre kényszerültek, ha lehet így fogalmazni, teljesen megváltoztatta Peter meglátásait: most már örömmel fogadja a meglepetéseket.

2000-es évet írtunk és egy nyárvégi napon, augusztus 28-án este 10 órakor Danny,éppen a párjával megbeszélt vacsorára sietett, amikor is a New York 14. utcája és a 8. sugárút metró államosánál haladt át. Ő sem hitt a szemének, de egy pulóverbe burkolt újszülött csecsemőt vett észre a metró lépcsőjén és azonnal hívta a 911-es számot, hogy bejelentést tegyen. A férfi késésben volt, azonban amikor felhívta párját, az a sajnálkozás helyett egy megdöbbentő hírt hallott: „Találtam egy kisbabát!”

Felfoghatatlan, hogyan hagyhatja el valaki a saját gyermekét, ráadásul ilyen módon. A gyermeket végül a St. Vincent kórházba szállították. Peter aznap este azt mondta párjának, hogy ez a gyermek mostantól valamilyen szinten kötődni fog Danny-hez, talán hálás lesz vagy talán majd személyesen is megszeretné ismerni. Akkor még nem is sejtették, hogy ennél sokkal nagyobb lesz majd ez a kötődés.

A kórházi kivizsgálást követően, a gyermeket egészségesnek találták, ezt követően pedig nevelőotthonba került. Hat hét elteltével Danny-t ismét felkereste a rendőrség és megkérte, hogy egy bírósági meghallgatáson tegyen ismételt tanúvallomást. A meghallgatás végén a bíró fölösleges körítés nélkül megkérdezte a férfit, hogy nem szeretné-e örökbe fogadni a csecsemőt.

Peter ellenezte az örökbefogadást, mivel akkoriban szegényesen éltek, alig volt pénzük és mindössze egy szobát tudtak kibérelni. Danny azonban a sors ajándékának tekintette a lehetőséget és végül sikerült meggyőznie párját, hogy vállalják el a szülői szerepet. Nem volt egyszerű az első találkozó, amikor azonban meglátták a gyermeket, azonnal kialakult a kötődés. Danny érezte, hogy helyesen cselekednek.

Elindították az örökbefogadási folyamatot és a házaspár arra számított, hogy hónapokot kell majd várniuk ahhoz, hogy ténylegesen szülőkké válhassanak. December 20-án a bíróság megkérdezte a házaspárt, hogy szeretnék-e hármasban, gyermekükkel tölteni a Karácsonyt. Bár a házaspár döbbenten állt a kérdés előtt, mivel nem számítottak arra, hogy ilyen gyorsan elkészülnek mindennel, a válasz azonban magától értetődő volt. Két nappal később megérkezett a kisfiú, aki első Karácsonyát szerető családi körben tölthette. A kisfiú a Kevin nevet kapta.

Kevin édesanyáját sosem találták meg, bár az évek során időnként rámutatott egy-egy hozzá hasonló nőre, azzal a gondolattal, hogy talán ő lehet a biológiai anyja. Nem lehet tudni, hogy a fiú boldogan vagy szomorúan gondol-e a vele történtekre, de nem valószínű, hogy más életet képzelne el magának.

A fiú most 21 éves egyetemista, aki informatikát és matematikát tanul az egyetemen. Szeret sportolni, több maratont is lefutott már, továbbá a hobbiját képezi a zene is, mivel megtanult gitározni és zongorázni. Kevin megjelenése csodálatos változást hozott Danny és Peter életében, akik továbbadták fiúknak a kedvesség és az empátia jelenlétének fontosságát.

Gyakran halljuk azt, hogy New York városában bármi megtörténhet. Erről most már Peter is meggyőződött. Korábbi életvitelével szemben, már nem próbálja megtervezni minden lépését, hiszen tisztában van azzal, hogy a sors bármely pillanatban újabb meglepetéssel ajándékozhatja meg. A jövő kiszámíthatatlan, ami nem is baj, hiszen az élet legcsodálatosabb pillanatai sokszor a spontaneitás eredményei.


Hirdetés


Hirdetés