Egy varázsital, hogy a muskátli több virágot ontson

0

Hirdetés

A muskátli gondozása viszonylag egyszerű és nem igényel sok energiát, ráadásul hosszú ideig virágzik és talán éppen emiatt lett annyira népszerű ez a fajta virág. Gyakran láthatjuk, ahogyan ez a gyönyörű növény szebbé varázsolja az erkélyeket és a lakóházak ablakait.

Annak ellenére, hogy a muskátli nem igényel különösebb figyelmet, nem árt neki, ha egy kis tápoldattal locsolgatjuk. Legtöbben jobban kedvelik az otthon elkészített, természetes alapanyagokat, ráadásul ez legtöbbször még pénztárcabarát megoldás is lehet a bolti kínálattal szemben, hiszen nem lesz szükségünk más egyébre, mint élesztőre, amelynek darabára nagyjából 100 magyar forint alatt mozog.

Nézzük, mit tartalmaz az a varázsital, amelytől gyönyörű virágokba borul a muskátli!

Mindössze 100 g élesztőre, fél bögre kristálycukorra és három liter vízre lesz szükségünk.

A tápoldat elkészítése nagyon egyszerű: az élesztőt simára keverjük a langyos vízben, ezt követően pedig hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Az elixírt tartalmazó üveget vagy edényt gézzel fedjük le és helyezzük el egy viszonylag meleg helyen, később pedig kevergessük néha-néha. A kapott oldat erjedésnek indul és amikor ez a folyamat a végéhez ért, akkor lesz alkalmazható az otthon elkészített tápoldat.

A meleg szezonban, nagyjából 10 naponta egyszer szükséges megöntözni a muskátlit az elkészült folyadékkal és megfigyelhetjük majd, milyen szépen tündököl a növényünk, hiszen az élesztő, a benne rejlő B-vitaminoknak, fitohormonoknak és auxinoknak köszönhetően, serkenti a muskátli virágzását. Továbbá az életsztő növeli a talajban meglévő mikor- és makroelemeket, így a gyökerekre is jótékony hatással bír. A virágkereskedelemben tevékenykedő szakemberek is szívesen alkalmazzák az ilyen jellegű tápoldatokat.


Hirdetés


Hirdetés