Elege lett a hitelrendszerből, ezért egyedül építette fel apró házát

0

Hirdetés

Ön egy 18 négyzetméteres házat választana, amelyet azonnal ki tud fizetni vagy inkább egy 150 négyzetméteres palotát, melynek költségei akár 30 év múlva is terhelnék a pénztárcáját, illetve a lelki nyugalmát?

A brutálisan emelkedő ingatlanárak egyre arra motiválják a fiatalokat, hogy egyedül építkezzenek vagy esetleg könnyűszerkezetű házban gondolkodjanak. Egyre kevesebben szeretnék a szabadságukat feláldozni és állandó nyomás alá helyezni magukat a banki hitelek miatt. Ma már rengeteg pénztárcabarát megoldás áll a rendelkezésünkre, amelyeknek köszönhetően rövid időn belül mi is hozzájuthatunk álmaink otthonához, anélkül, hogy egy 30 éves tartozásba vágnák a fejszénket.

Hasonlóan gondolkodott az Idaho állambeli nő, Macy Miller, aki szakmáját tekintve ráadásul építészmérnök. Macy 2011-ben határozta el, hogy egyedül építi fel otthonát, természetesen kikérdezve a nála több tapasztalattal rendelkezőket.

A fiatal, mindössze 30 éves nő egymaga építette föl házát, mivel képtelen volt fizetni a jelzáloghitelét.

A kis ház Macy minden szükségletét kielégíti, van benne ivóvíz, áram, padlófűtás, egy hálószoba, egy zuhanyfülke, nappali, konyha és egy tárolóhelyiség. Jelenleg a kutyájával él, de akár két fő is nyugodtan elférne a kunyhóban.

A jövőben Macy egy nagyobb, 50 négyzetméter körüli erdei ház felépítését tűzte ki céljául. Az ingatlan összesen 11.400 dollárjába fájt, aminek köszönhetően visszanyerhette függetlenségét, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy 30 évig csak egy ház hiteljének kifizetéséért dolgozzunk!


Hirdetés


Hirdetés