Hálószoba szabályok a Feng Shui szerint

0

Hirdetés

Vannak, akik a friss levegő áramlásának érdekében hagyják nyitva éjszaka a hálószoba ajtaját, míg mások attól tartanak, hogy esetleg nem hallják meg a gyermek sírását a szomszéd szobából. A szakértők véleménye szerint azonban, azt a helyiséget, ahol éjszaka nyugovóra térünk, mindenképp érdemes bezárni.

Nézzük azokat a tényeket, amelyek hatására ma este biztosan becsukod majd a hálószoba ajtaját!

Tűzvész túlélése

Ez az első és egyik legfontosabb ok, amiért érdemes a hálószoba ajtaját zárva tartani, mivel ez esetben akár az életünk megmentését is szolgálhatja. Ha hirtelen tűz keletkezik a lakásban vagy a házban, nagyobb az esély az elmenekülésre. A zárt ajtók megakadályozhatják a lángok és a mérgező füst gyors terjedését, aminek köszönhetően életmentő perceket nyerhetünk, amíg meg nem érkezik a segítség. Ezenkívül a hálószobában a hőmérséklet sokkal alacsonyabb lesz, és könnyebben juthatunk majd levegőhöz.

Betörés okozta sérülések elkerülése

Sokan nem gondolnak arra, hogy egy rabló épp az éjszaka közepén törne be a lakásába, nincs azonban ez sem kizárva. A tűzvészhez hasonlóan, ebben az esetben is az időnyerés a szempont. Zárt ajtók mögött lehetőséged van a rendőrség értesítésére, illetve annak érdekében, hogy épségben túléld a betörést, akár el is tudsz rejtőzni, amíg a hatóságok meg nem érkeznek.

Teljesértékű pihenés

Az ajtó egyik funkciója többek között a külső zajok blokkolása, ezért a minőségi alvás érdekében érdemesebb zárva tartani azt, különösen, ha lakásod nem egy zöldövezeti terület kellős közepén helyezkedik el. Amennyiben nem vagy mélyalvó, könnyen felriadsz a kutyák ugatására, a szomszéd tüsszentésére vagy épp a bulizó fiatalok hangzavarára és így a szervezet nem lesz képes a pihenésre és a regenerálásra.

A Feng Shuiban, egy csukott ajtó bent tartja a pozitív energiákat

A zárt ajtók mögötti alvás a Feng Shui eszmerendszerének egyik eleme, amely nem csak a biztonságot és a zajvédelmet jelenti, hanem a pozitív energia helyiségben való megőrzését. Ha a hálószoba ajtaja zárva van, békét és nyugalmat érezhetsz, a nyitott ajtó azonban a negatív energiák hálószobába való betörését eredményezhetik.

A zárt ajtókon kívül a Feng Shui egyéb, például az ágy elhelyezésével kapcsolatos szabályokat is diktál, amelyek szintén nagy hatással vannak az alvás minőségére. A legalapvetőbb szabály azonban a hálószoba helyszínének kiválasztása, ugyanis a lakásban a bejárati ajtótól legtávolabbi ponton kell elhelyezkednie. Nem javasolt a fürdőszobával szemben berendezni a hálót. A teljes kikapcsolódás és a mély, minőségi alvás érdekében számos más pillér is létezik:

  • Figyeld meg, mit kíván a tested és helyezd el az ágyat úgy, ahogy az a legkényelmesebb számodra
  • A lábad iránya ne az ajtó felé nézzen
  • Aludj fejjel a falhoz, hogy érezd a támaszt
  • Fejed ne az ablak irányába nézzen, ha ez elkerülhetetlen, akkor mindenképp használj sötétítőt

Hirdetés


Hirdetés