Hétszer érezte meg a halál illatát és végül megütötte az egymillió dolláros jackpotot: ki ő, a világ legszerencsésebb embere?

0

Hirdetés

A horvát származású Frane Selak élete valóban egy tragikomédia alapjául szolgálhatna, amely happy end-del végződött. Selak a világ legszerencsésebb emberének tartja magát, aminek eléggé sok oka van, hiszen hét nagy katasztrófát élt túl, végül pedig, 73 évesen a lottónyereményének köszönhetően, milliomos is lett. Egy egyszerű zenetanár szerencsés kalandjairól szóló történet következik.

Nem tudhatjuk, mi lehet az oka, de az utazás sosem volt Selak erőssége. Nézzük, mi volt Frane Selak életének 7 csodája!

  1. Csoda

1962-ben történt, egy hideg és esős napon a férfi Szarajevóból Dubrovnik városába tartott, amikor is a vonat kisiklott és egy folyóba zuhant. 17 ember fulladt bele a jeges vízbe, Selak azonban hipotermiával, kéztöréssel és egyéb zúzódásokkal képes volt kiúszni a partra, így ő lett a baleset egyetlen túlélője. Ez volt a férfi első olyan komoly balesete, amikor is az élete csak a szerencsén múlt.

2. Csoda

1963-at írunk, Selak pedig először utazott repülővel, Zágrábból Fiumébe tartott volna útja, ha nem következik be egy újabb tragédia. A hajtóművek leálltak és a gép zuhanni kezdett. Ezt követően ráadásul az egyik vészkijárat ajtaja is kinyílt, amelyen a férfi kizuhant. Bár utólag nézve, valószínűleg ez volt Selak szerencséje, mivel a gépből kirepülve egy szénakazalba esett, és így túlélte a katasztrófát 19 utastársával ellentétben, akik a gép becsapódását követően szörnyethaltak.

3. Csoda

A következő szerencsés baleset 1966-ban történt, amikor is a férfi busszal utazott Split felé. A busz egy folyóba zuhant, de Frane ismét képes volt kijutni a partra. 4 utastársával ellentétben a férfi túlélte a buszbalesetet. Hihetetlen, hogy sorra következtek a balesetek, de a sors keze erősebb volt és mindig kisegítette a bajba jutott férfit. A legutóbbi buszbalesetet követően rövid időn belül egy busz ütötte el, de ismét szerencséje volt.

4. Csoda

A férfi megelégelte a különböző közlekedési eszközöket és úgy döntött, megtanul vezetni. Öröme nem sokáig tartott, ugyanis 1970 egyik napján épp úton volt, amikor az autója hirtelen kigyulladt. Frane kiszállt az kocsiból és szemtanúja volt annak, ahogy néhány pillanat elteltével, egy robbanás során darabokra hullik a járgánya.

5. Csoda

1973-ban Selak épp egy autó javításán dolgozott, amikor is a szivárgó üzemanyag-szivattyú közvetlenül a felforrósodott motorra fröcskölte a benzint, amelynek hatására a szellőzőnyíláson keresztül lobbant be a láng. Tragikusan is végződhetett volna az eset, de a szerencse ismét rá mosolygott a horvát hősünkre és a baleset következtében csupán a hajkoronáját vesztette el, de ismét életben maradt.

6. Csoda

Kicsivel több, mint 20 évig, Selakkal nem történt semmilyen jellegű baleset, már azt gondolta, hogy a balesetekkel kapcsolatos átok végre elhagyta életét, 1995-ben azonban Zágrábban ismét elütötte egy busz.

7. Csoda

Az utolsó nagy csoda 1 évvel később történt. A hegyeken ment épp keresztül és egy kanyarban egy ENSZ teherautóval ütközött frontálisan. A baleset során Selak autója egy kerítésnek ütközött, és egy szikla szélén lógott. Az utolsó pillanatban sikerült kiugrania, azután az autó egy hegyi szurdokba zuhant és felrobbant.

Az 1996-os autóbalesetet követően Frane Selak már nem volt több katasztrófának kitéve vagy legalábbis nem beszélt róluk. 2003-ben azonban, a 73. születésnapja előtt, 40 év szünet után először, vett egy lottószelvényt. A szelvénnyel 1 100 000 dollárt nyert.

Selak vett egy házat, a fennmaradt összeget barátai és rokonai között osztotta szét, ő maga pedig visszafogott életmódot folytatott.

Talán egyfajta erkölcsi kárpótlás volt ez az Univerzumtól azért a sok balesetért, ami vele történt a múltban. Selak azonban nem használta fel a pénzt, inkább elajándékozta családjának és barátainak. A férfi véleménye szerint vannak a pénznél sokkal fontosabb dolgok és mennyire igaza van!


Hirdetés


Hirdetés