Hogyan lett valakinek 9 gyermeke 4 év alatt és mindez 30 évesen? Maxine és Jacob Young történetéből kiderül!

0

Hirdetés

A pennsylvaniai házaspár, Maxine és Jacob Young 2020-ban óriási meglepetésben részesült, amely alátámasztotta, hogy mindannyiunk élete hirtelen fordulatokat vehet. A fiatal pár 2016-ban házasodott össze és mindig is nagy családra vágytak, amelyben nem csak saját gyermekeiknek – biológiai értelemben – szántak helyet. A fiatalok elhatározták, gyerekeket fogadnak örökbe és nevelőszülőként hozzájárulnak majd olyanok szeretetteljes neveléséhez, akiknek bizonyos okok miatt nem adatott meg a lehetőség.

A házastársak örökbefogadó szülők képzésére jelentkeztek, de párhuzamosan próbálkoztak az első gyermekükkel is. Sok nehézséget legyőzve, megszületett első kisfiúk, Henry.

Egy évvel később, amikor is befejezték az örökbefogadással és a nevelőszülőséggel kapcsolatos képzéseket és eljárásokat, lehetőségük adódott három testvér örökbe fogadására. Bár hirtelen történt a megkeresés, Maxine és Jacob gondolkodás nélkül igent mondtak. Kis idő elteltével ismét megszólalt a telefon, és mint kiderült, a srácoknak volt egy negyedik testvérük is és megkérdezték a fiatalokat, hogy örökbe fogadnák-e a kis Eliotot is. A házaspár nem szerette volna szétválasztani a testvéreket, ezért beleegyeztek.

A családi ház rövid időn belül öt gyermek vidám kacagásától volt hangos, akiknek egy újabb meglepetést szánt a sors. Mint kiderült, Maxine várandós, ráadásul négyes ikreket hordoz a szíve alatt, mindez természetes módon történt, bármilyen mesterséges beavatkozás nélkül.

„Természetesen sokkos állapotba kerültünk” – mondta később Maxine. – „Ugyanakkor hálásak vagyunk a sorsnak a nekünk szánt ajándékaiért.

Az ötgyermekes édesanya 2020. július 31-én, a terhesség 32. hetében további négy csodálatos és egészséges gyermeknek adott életet.

A csecsemők egy ideig az intenzív osztályon voltak, de végül hazamentek. „A babákkal való találkozás leírhatatlan pillanat volt. Az elmúlt hónapok minden nehézsége azonnal feledésbe merült, a fájdalom és a stressz nem számított. Abban a pillanatban úgy éreztem, megérte mindaz, amit átéltünk” – folytatta Maxine.

A fiatal nő kevesebb, mint négy év alatt lett kilenc gyermek édesanyja lett, akik mindegyike 8 éven aluli, és ami még érdekesebb pedig, hogy a kilencből nyolc gyermek még az 5 éven aluliak korosztályába tartozik. Az örökbe fogadott gyermekek tehát: Aiden, Parker, Connor és Elliot, a vérszerinti gyermekeik pedig Henry, illetve a négyes ikrek név szerint Silas, Theo, Beck és Cecilia. Nem lehet egyszerű az élet ekkor létszámú, szó szerint kisebb óvodai csoport gyermekkel, de annál szórakoztatóbb.

 „Természetesen nem könnyű ennyi gyereket felnevelni. Ők is, mint minden gyermek, szintén veszekednek, és gyakran rendeznek hisztériás jelenetet. Igyekszem úgy szervezni a teendőket, hogy minden egyes gyermekemre napi szinten tudjak időt szánni. Néha mégis azzal a gondolattal fekszem le, hogy kötelezettségeimnek nem tettem eleget. Egyszer azonban Elle, az egyik kislányom odajött hozzám, átölelt és azt súgta fülembe: „Te vagy a legjobb anya a világon!” Ezek a szavak eltörölnek minden fáradtságot és szomorúságot, és hihetetlenül boldoggá tesznek.” – nyilatkozta a nő.

Az örökbe fogadás során fennáll annak a veszélye, hogy a vérszerinti, illetve nem vér szerinti gyermekek között nem alakul ki a kapcsolódás és emiatt Maxine is sokat aggódott. Amint kiderült, teljesen fölöslegesen.

„Nagyon aggódtam azon, hogyan alakul majd a gyerekek közötti kapcsolat, mivel a fele biológiailag a miénk, fele pedig nem. Mi igyekeztünk mindig mindent megtenni annak érdekében, hogy tudassuk gyermekeinkkel, ebben az otthonban a szeretet családot teremt. Mindannyian egyenlők és ugyanazt a különleges helyet foglalják el szívünkben. De mégis aggódtam. Kiderült, hogy erre nincs szükség. Örömmel látják egymás mosolyát, hiányolják egymás jelenlétét, egyszerűen boldogok.”


Hirdetés


Hirdetés