Hogyan lett Chuck Norrisból verhetetlen akcióhős?

0

Hirdetés

Sokak számára ismertek a Chuck Norris viccek, a verhetetlen férfi, akit semmi és senki sem tud legyőzni. De ez nem csak a filmekben alakított karakterre igaz: Chuck Norris, aki valójában nem is Chuck, a valós életben is a harcművészetek bajnoka.

Chuck, azaz anyakönyvezett nevén Carlos Ray Norris 1940 március 10-én született Ryanben. Nem volt egyszerű gyerekkora, mivel szülei elváltak és apjához költözött, aki alkohol és anyagi gondokkal küzdött. Chuck Norris az iskolában a visszahúzódó gyerekek közé tartozott, nem teljesített jól sem a tanulásban, sem a sportban.

A középiskola befejeztével azonban 180 fokos fordulatot vett Carlos Ray Norris és az Amerikai Egyesült Államok Légieröjéhez csatlakozott. Katona évei során ragadt rá a Chuck becenév. Egy spanyol társa kijelentette, hogy a Chuck, a Carlos spanyol beceneve. Innentől kezdve egyre többen szólították így.

Ugyan ebben az évben, 1958-ban feleségül vette Dianne Holechek-et, akitől három gyermeke született, 30 együtt töltött esztendő után, 1988-ban azonban elváltak.

A küzdősporttal Koreában ismerkedett meg, egy bevetéssel kapcsolatos ott tartózkodása idején. Szerelem volt első látásra és innentől kezdve nem volt megállás. A férfi hivatásszerűen foglalkozott a küzdősportokkal, több karate-turnén is részt vett és az 1974-ben lezajlott világbajnokság győzelme is a nevéhez fűződik. Saját szolgálatába állította az erőt, a gyorsaságot, a kitartást és a szerencsét. Chuck Norris kilépett a hadseregből és karateoktatóként folytatta munkásságát. Később, még a színészi pályára lépés előtt ő tanította többek között Steve McQueent, illetve Elvis Presley feleségét. Chuck Norris létrehozott egy saját, a Kickstart Kids nevű alapítványát, amely által főleg harcművészetekre alapuló sportprogramokat szervezett fiatal diákoknak.

Az 1970-es évek elején Chuck Norris színészi iskolába járt. A színészi karrierjében óriási löketet adott az 1972-ben megjelent, Sárkány útja című film, ahol Bruce Lee-vel, a küzdősportok másik királyával kellett harcolnia. 1977-ben már egy film főszereplője lett. Mi leginkább az 1990-es években, a Walker, a texasi kopó sorozatában alakított karakterére emlékszünk. A cowboykalapos sztár, nyolc teljes évadon keresztül szórakoztatta a nézőket, a végtelen verekedésekkel és kíméletlen pörgőrúgásokkal.

“72 éves korában elhunyt a híres kultfigura és színész Chuck Norris. De már jobban van”. Mivel a történet végére értünk, kihagyhatatlannak tűnt ez a vicc. Ilyen és ehhez hasonló mémek ezreivel találkozhatunk az interneten, ha Chuck Norris nevére keresünk rá, hiszen Chuck legyőzhetetlen.


Hirdetés