Könnyűszerkezetek kora: gyors, egyszerű és nagyszerű házak

0

Hirdetés

Egyre gyakrabban láthatjuk azt, hogy az emberek próbálnak kiszakadni a rendszerből és a szabadságot választják. Nem véletlen ez, hiszen a katasztrofálisan magas ingatlanárak, amelyek több évtizedes hitelkifizetésre kényszerítik a fiatalokat, nem tűnnek valami vonzónak, ráadásul szinte az egész szabadságérzetünket elrabolják.

A fiatalok egyre inkább az apró, mézeskalács házikókat választják, a nagy paloták helyett. Rájöttek, hogy egyrészt takarítás szempontjából sokkal könnyebb, másrészt fűtés szempontjából iszonyat takarékos és hát természetesen egy könnyebb szerkezetű házikó néhány ezer euróból felépíthető, amely összeget akár egy éven belül is megspórolhatjuk. Hát nem éri meg?

Az költségbarát házak kivitelezésének ma már több módja létezik, de leggyakrabban talán a konténerházakkal találkozhatunk. Régebben nem számított példaértékűnek, ha valaki egy lakókocsiban vagy egy konténerházban élt, manapság azonban egyre nagyobb divatja van az ilyen lakóhelynek, természetesen a már említett költséghatékonyság és praktikusság szempontjából.

Apropó praktikusság: ugye, mennyivel egyszerűbb és gyorsabb a takarítás egy kisméretű ház esetében?

Jaimie és Dave, akik szintén egy korábban szállításra alkalmazott konténerekből készült házban élnek, azt állítják, mindenük megvan, amire csak szükségük van. A Living Big In A Tiny House csatorna megosztott egy YouTube videót, amelyben a pár elmeséli az építkezés folyamatát és bemutatja az otthont.

Az egyik konténer 12 méter, a másik 6 méter hosszú és a tökéletes berendezésnek köszönhetően minden megtalálható benne, ráadásul még egy teraszt is kialakítottak a tetőtéren, ahonnan esténként csodálhatják a gyönyörű naplementét, illetve éjjel a csillagokra vadászhatnak.

Bár elsőre egyszerűnek tűnt a házfelépítési projekt, mivel Dave korábbról már sok tapasztalatot szerzett a fémmegmunkálással kapcsolatban, apróbb kihívásokkal mégis meg kellett küzdeniük. Néhány hónap minden hétvégéjén dolgoztak, hétköznap pedig a munkahelyükkel voltak elfoglalva. A munkálatok azonban megértek minden fáradságot, mert végül elkészült álmaik otthona és egy hatalmas teher esett le a vállukról. Saját telken élvezhetik napjaikat és nem kell többé a jelzáloggal sem foglalkozni.

Ha kíváncsi vagy, esetleg inspirálódnál, nézd meg te is Dave és Jaimie videóját!


Hirdetés


Hirdetés