Miben rejlik a macska ereje és hogyan képes a gyógyításra egy háziállat?

0

Hirdetés

Mindenekelőtt, a macska az otthoni meghittség szimbóluma, mivel a háziállat megteremti otthonunkban a harmóniát, a nyugodtabb atmoszférát és amint kiderült, a macska hozzájárul a betegségekből való gyorsabb felépüléshez.

Melegségükkel a cicák képesek enyhíteni a fájdalmat, elősegítik az ember pszichológiai jólétét, az ellazultságot, ezzel pozitív hatást gyakorolva a vérnyomásra. Szerencsére, hogy ennyi jótékony tulajdonsága mellett, az állat viszonylag hosszúéletű, kecses és elegáns megjelenése mellett hihetetlenül vág az esze. Ugyanakkor nem lehet a négy fal közé kényszeríteni – a macska szabad állat.

A macska amellett, hogy gyógyító energiáját osztja szét az emberek között, különleges emberfeletti érzékekkel rendelkezik, hiszen képes érzékelni a földrengés közeledését, amely képessége nem egy életet mentett meg a haláltól.

A macskaerő

Régóta megfigyelték a szakemberek, hogy azokban a családokban, ahol a háziállatok a család részét képezik, ott nyugodtabb a légkör, a boldogság dominál, e mellett, ritkábban fordulnak elő a betegségek. Amennyiben egy-egy családtag mégis lebetegszik az állatok, de leginkább a macska erős elektromágneses terének köszönhetően felgyorsítja a gyógyítás folyamatát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy-egy érintés során olyan erős elektromágneses hullámok keletkeznek, amelyek képesek megszüntetni a beteg hullámokat, amelyet az emberi szervezet sugároz.

A macska jelenléte segít az influenzából való gyorsabb felépülésben, legjobb lázcsökkentő és fájdalomcsillapító. Miért is költenénk drága gyógyszerekre, mikor itt van egy természetes megoldás?

Miben is nyilvánul meg a macskák ereje? Nos, egyes feltevések szerint a dorombolásban. A dorombolás, amelynek frekvenciája 25 és 50 Hz között van, valós terápiaként szolgálhat.

Macskaerő vs. emberi memória

Ki gondolta volna, hogy a memória működésére a házi kedvencünk is hatással bír? A tenyerünk közepén találjuk azokat a pontokat, amelyek a memória aktiválásért felelősek. A keleti országok már réges-régen feltalálták, hogyan tudnák hasznosítani a tenyérben rejlő erőt: speciális golyókat találtak ki, amelyekből minden tenyérben kettőt helyeznek el és görgető mozdulatokat végeznek, ezzel stimulálva tenyérben lévő idegvégződéseket a memória serkentése érdekében. Európában nem igazán elterjedt ez a módszer, azonban mint kiderült, a memóriánk javítása céljából már az is hatékony, ha simogatjuk macskánkat.

Macskaerő vs. emberi fájdalom

A macska olyan, akár egy szuperhős: gyógyít, nyugtat, csökkenti a szorongást és felébreszti bennünk a bizalmat és az optimizmust. Talán többen tapasztaltuk már, hogy amikor fájdalmat érzünk, házi kedvenceink intenzíven kimutatva empátiájukat, hozzánk bújnak. A macska megérzi, melyik testrészben van a fájdalom és igyekszik közelebb kerülni a beteg szervhez. Gyakran az ölünkbe ül, a fejünkhöz közel vagy a mellkasunkra fekszik és rövid időn belül elképesztő, de csökken a fájdalom.

Macskaerő vs. szív- és érrendszeri megbetegedések

Mint már kiderült, a macska barát, jós, pszichológus és nem utolsó sorban kardiológus. Kiderült, hogy a neurovegetatív disztónia betegségével küzdők jobb, ha minél előbb megbarátkoznak a macskákkal, ugyanis ezek jelenléte képes egyensúlyba hozni a vérnyomást. De egyéb szív- és érrendszeri rendellenesség esetén is, mint például a magas vérnyomás vagy az infarktust túlélőknek is javasolt a macskák közeli jelenléte. Az infarktus elkerülése érdekében kiemelt szerepük van a négylábúaknak, mivel jelenlétükkel akár 30-40%-kal kevesebb az esély a baj bekövetkezésére.

Az erős energiának, illetve természetesen a különleges testfelépítésének köszönhető, hogy a macska szinte bármilyen helyzetet túlél, nem véletlenül mondják, hogy a macskának kilenc élete van. A macska összesen 241 csonttal rendelkezik, ami 40-el több, mint az emberi csontváz és ezek nagy része a gerincben és farokban található. Ennek köszönhetően a macska hihetetlenül hajlékony.


Hirdetés


Hirdetés