Noiva do Cordeiro a világ egyetlen városa, amelyet csak és kizárólag nők laknak

0

Hirdetés

Egy igazi mennyország lehet az a brazil városka a szingli férfiak számára, amelyet csak nők laknak. Noiva do Cordeiro a világ egyetlen olyan települése, amely összesen 600, csak női nemű lakost számlál, akik ráadásul főként 20 és 35 év közöttiek.

Korábban a várost egyáltalán nem látogathatták férfiak, de később ezt a szabályt megváltoztatták és jelenleg hétvégenként szabad bejárást élvezhetnek a férjek és a nagyon közeli rokonok. A 18. életévüket betöltött fiatalemberek is a városból való kiköltözésre kényszerülnek.

A város létrejöttének története.

Az egész történet egy férj elhagyásával indult. Maria Senhorina de Lima a belső hangjára hallgatott és megszakította a kapcsolatot azzal a férfival, aki iránt igazából sosem érzett szerelmet, azonban házasságra kényszerítették. A XIX. század végén egy ilyen cselekedet elfogadhatatlannak minősült, ezért a nőt kiközösítették a városból és a katolikus egyházból is.

A nő végül Noiva do Cordeiróba telepedett le, egy olyan helyet létrehozva, ahol minden nő támogatásra és megértésre tehet szert és nincsenek kiszolgáltatva a férfiak vezetésének.

A nők kialakítottak egy tökéletes rendszert, amely megteremti számukra a harmonikus mindennapokat. A nők végeznek el többek között olyan tevékenységeket is, mint a mezőgazdaság.

Mindössze egyszer került a női település férfi diktatúra kezébe. 1940-ben Anisio Pereira evangélikus lelkész feleségül vette a város egyik hajadon leányát, ezt követően pedig a város egyházalapítója lett, és azonnal szigorú szabályokat kezdett előírni a nőkre vonatkozóan. Több, mint 50 éven át a nőknek tilos volt például zenét hallgatniuk, hajat vágatniuk és alkoholt fogyasztaniuk.

Ezt követően a város lakói megfogadták, hogy soha többé nem engedik ilyen közel a férfiakat. Tökéletesen megéltek, nem létezett a konkurencia fogalma, a versengés a férfiak figyelme iránt, mindenki segítőkész és a csoport közös érdekeit képviseli.

Bár beismerik most már, hogy egyszerűbb lenne az életük, ha férfikéz is segítségükre lehetne, a hagyományokat és a városkát azonban nem szeretnék elhagyni. Az lenne a legoptimálisabb megoldás, ha olyan férjet találnának, aki elfogadja a település szabályzatát, amely a hétvégi látogatásokat illeti.

Nelma Fernandes, aki mindössze 25 éves is beismerte, hogy ők is, mint mindenki szerelemre vágynak, ami nem lehetséges, ha hétvégenként, csak a rokonaikkal vagy a házas nők férjeivel találkoznak. A probléma megoldása érdekében a közösségi média felületén létrehozták a saját oldalukat, amelyen olykor megosztanak egy „férjkereső” hirdetést. Ezekre a megkeresésekre eléggé magas a visszajelzések aránya. A lányok előbb meghívják a férfiakat a városba, ismertetik az életstílust, elmondják a szabályzatot és amennyiben az megfelelőnek bizonyul a potenciális férj számára is, belekezdhetnek egy komolyabb kapcsolatba is.


Hirdetés


Hirdetés