Tom Booth 12 Szívszorító Illusztráción Keresztül Meséli El A Veszteség Megélését

-

Annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, hogy semmi sem tart örökké, és hogy mindannyian halandó lények vagyunk, a későbbi viselkedésünk jól mutatja, amikor elveszítünk egy számunkra fontos személyt igenis összetörünk. Hajlamosak vagyunk a hétköznapokban természetesnek venni, hogy szeretteink örökké velünk lesznek és a gondolatát is elhessegetni annak, hogy egyszer egyedül maradunk. Az űr ami a szeretettünk után marad nem betölthető, csak tátong a lelkünkbe és mi észre sem vesszük, hogy kiüresedünk végleg. Sajnos a hasonló veszteség előbb utóbb magánnyá válik, és az egyén elzárkózik véglek a külvilágtól, és elmerül ebben a szörnyű üres fájdalommal teli mocsárban.

Az egyik philadelphiai művész, Tom Booth úgy döntött, hogy egy sor gyönyörű rajzon keresztül megmutatja, mi történik, ha hirtelen elveszítünk valakit, és nem tudjuk elengedni.

Tom Booth illusztrátor, szerző és művészeti vezető, akinek kreatív ötleteit széles körben elismerik a művészet területén. Kritikusok által joggal elismert illusztrációi például: „Ez a karácsony”, a „Nap a tengerparton” és a „Ne pislogj!” Legújabb projektje szomorú rajzokat tartalmaz, amelyek nosztalgikus és könnyfakasztó érzéseket kelt bennünk.

Ezek az illusztrációk egy szívszorítóan szomorú történetet mesélnek el egy favágón keresztül, aki nem tud engedhet valakit, akit mélyen szeret. A szegény favágó folyamatosan különböző fákba faragja, hogy életben tartsa az emlékét.

Tom csak 5-6 éves korában kezdett rajzolni a nagytestvérének másolásának módjaként. Keményen dolgozott, hogy lépést tudjon tartani vele, és amikor egyetemre ment, megtiszteltetés volt megtenni az egyetemi papír rajzfilmjeit.

Bár eleinte úgy döntött, hogy más utat választ, és a történelmet tanulmányozta szakon, nem felejtette el művészi oldalát, és folyton rajzfilmeket készített. Ez elképesztő dolgokhoz vezetett, és most büszkén nevezheti magát művészeti vezetőnek.

A kritikusok jelenlegi kedvence (és nekünk is) a cikkünkben látható favágó és szerelme. A színek, a szerethető karakter a művész egyik erőssége. A történet több évet ölel át.

Beszéljünk kicsit magukról a képekről. Mindegyik jelzés értekű, sok apró részlet segít megérteni, a teher igazi súlyát. Ezen a képen jól kivehető, a fájdalom mindenhova követi az egyént. Az elhonyt személy a mindennapokban jelen van a gondolataiban, egyfajta súlyként húzza ezt a fájdalmat.

A művész jól szemlélteti, egy ilyen hatalmas erős ember is egy érző lelket takar.Kemény fizikai munkája mellett is a szeretet nő elvesztésén örlődik

egyfajta megszállotsággal keresi a kapcsolatot a szerelmével. némán, magába fordulva várja az idő múlását. Minden képen különbözőképpen jelenik meg a nő képe. mindíg más szögből, méretből latjuk a törékeny lányt. A férfi így emlékszik rá.

Az érintés hiánya felemészti. Érdemes a színek játékát megfigyelni, a szürke melankólikus színek egyfajta ködként jelennek mega képeken. úgy ahogy az ember elmélyében a fájdalom. Csak szépen fokozatosan rákúszik, így észre sem veszi az egyén a körülötte létező pozitív dolgokat.

Testartása, monoton pótcselekvése mind egy ujabb szemléltetés a kilátástalanságra.

A legkisebb részlet is élesen él a férfiban, az utolsó ruhától hajának illatáig. Az egykoron mindennapos viták, gondok távolinak tünnek. Csak a szépet látja és a távolságot ami lelkük között lett.

A mi szemünkre ezek a képsorok könnyeket csaltak.

Érdemes megtekinteni a művész további munkáit amennyiben elnyerte tetszését.:

„Ez egy személyes projekt, nagy történettel, amelyet szándékozom közzétenni. Még mindig nem akarom megmondani, hogy milyen formátumban fog megjelenni, és nem is akarom felfedni a teljes történetet, ezért csak azt mondom, hogy ez egy történet a veszteségről és a magányos érzésről ”- számolt be róla.

Instagram profilja:Tom Booth

Népszerű Cikkek

Kategóriák

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here