Újabb taggal bővült a királyi család: végre megérkezett Harry herceg és Meghan Markle kislánya

0

Hirdetés

A márciusban Oprah Winfrey-nek adott interjúban mondottak után a házaspár és a királyi család közötti kapcsolat eléggé megromlott, ugyanis Harry herceg olyan dolgokkal vádolta családját, amellyel az egész világ figyelmét magukra fordította. Ő sem gondolta volna, hogy szavaival ekkora botrányt kelt majd és talán ez az esemény határozta meg gyermekének névválasztási döntését.

A sussexi hercegné, a kaliforniai Santa Barbara kórházba épségben és egészségben világra hozta második gyermekét, akinek II. Erzsébet királyné és Diana hercegnő iránti tiszteletük jeléül a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet adták. A gyermek 3,5 kilogrammal született.

„Június 4-én áldást kaptunk, világra jött lányunk Lili. Lili több, mint amit el tudtunk képzelni, és hálásak vagyunk azért a szeretetért és a sok imádságért, amelyeket az emberek világ minden tájáról küldtek nekünk. Köszönjük a megingathatatlan kedvességet és támogatást, amelyet a családunk ebben, a számunkra különleges időszakban kap.” – hangzott el Sussex hercegének és hercegnőjének köszönő üzenetében.

A márciusi botrányt követően, a házaspár valószínűleg tisztelegni kívánt a királynő előtt, ezért választhatták a Lilibet nevet, amely a 95 éves uralkodó családon belül elterjedt beceneve. A kislány második neve, egyértelműen a 25 éve elhunyt Diana hercegné előtti tisztelgésükhöz kapcsolódik.

Diana 1997-ben vesztette életét egy autóbalesetben és idén lett volna 60 éves, a boldog nagymama szerepet azonban, sajnos, már nem élte meg.

Lili az királyi család első olyan tagja, aki az Amerikai Egyesült Államokban született és amerikai állampolgársággal rendelkezi. A kislány a brit trónutódlás nyolcadik helyén áll, míg apja Harry a hatodik helyen. Lili Erzsébet királyné 11. dédunokája.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyermek kap-e bármilyen titulust, ugyanis bátyja, Archie Harrison nem rendelkezik hercegi titulussal és az egyik verzió szerint a szülők döntöttek így, mivel békés és nyugodt életet szerettek volna gyermeküknek, de egy másik verzió szerint épp a királyi család öröklési szabályzata miatt nem nevezhetők a gyerekek hercegnek és hercegnőnek. Reméljük azonban, hogy a gyermek születése kissé enyhít majd a családon belüli feszült helyzeten.


Hirdetés


Hirdetés